Denksportdocent van den Akker: les en denksportactiviteiten op maat voor jong én oud

Wilt u vrijblijvend kennismaken met denksport bij uw school, organisatie, wijkcentrum, andere ontmoetingsplek of woonvorm? Neem gerust contact op, in veel gevallen verzorg ik één gratis introductie-activiteit!

Een concrete opsomming van enkele mogelijkheden (in overleg zijn ook andere opties bespreekbaar). Het is verdeeld in de categorieën 'jeugd' en 'ouderen'.  

Jeugd:

 • Denksportlessen voor individuele leerlingen, duo's, plusklassen of hele groepen/klassen. Ook kinderen met een beperking of bepaalde achterstand vallen binnen de doelgroep en mogelijkheid van de denksportdocent (gezien de pedagogische achtergrond en de mogelijkheden van denksport). 
 • Verschillende niveaus qua verdieping en moeilijkheid zijn mogelijk. Spelregeluitleg, trucjes, basisprincipes of tactiek kan besproken en getraind worden.
 • Denksportquiz
 • Hulp bij het organiseren en/of voorbereiden van schooldammen of schoolschaken.
 • Hulp bij het organiseren van denksportactiviteiten en/of het geven van denksportlessen door eigen personeel. Maatwerk is hierbij het sleutelwoord, samen zal gekeken worden naar hoe dit het beste vorm gegeven kan worden.
 • En ga zo maar door!

In overleg met opdrachtgevers zijn allerlei verschillende soorten les mogelijk. Zo kan er gekozen worden voor een workshop-vorm, waarin bepaalde leerlingen kunnen kiezen voor een bepaalde denksport. Ook kan er klassikaal les gegeven worden. Verder kan er ook inhoudelijk veel variatie plaatsvinden. Zo kan er gekozen worden voor een quiz, spelregel-uitleg, tactiek, trucjes, basisprincipes, losse wedstrijden, toernooien, voorbereiding op schooltoernooien (zoals bij schooldammen of schoolschaken) etc. 
Ook kan reguliere docenten of ondersteuners geleerd worden hoe ze een denksportactiviteit vorm en invulling kunnen geven. Met tekst, uitleg en ook (video-)materiaal kan gekeken worden naar hoe het organiseren en aanpakken van een denksportactiviteit het beste vorm gegeven kan worden, hierbij is maatwerk het sleutelwoord!

De docent heeft een bijna afgeronde opleiding Pedagogiek en ervaring met zowel jonge als oudere jeugd. Er kan gekozen worden voor een werkvorm waarin de docent wel, of niet meer aanwezig hoeft te zijn in de klas. Ook bij naschoolse lessen zijn de mogelijkheden nagenoeg oneindig. Zo kan er binnen- of buiten schooltijden een denksportactiviteit plaatsvinden, zowel individueel, in duo's of in groepen. 

Ouderen:
Instellingen voor deze doelgroep worden momenteel aangeschreven en er wordt binnen deze doelgroep gezocht naar mogelijk nieuwe opdrachtgevers. Er kan gedacht worden aan de volgende activiteiten:

Een aantal (maar niet alle!) opties volgen hieronder;

 • Een opfris-, herhaling of introductiecursus voor de denksporten dammen, schaken, bridge of Go. Het materiaal (en eventuele verkoop daarvan voor na afloop) wordt geregeld.

 • De organisatie van een denksporttoernooi of denksportdag (voor ouderen en familie/vrienden). Uitleg over zelfstandig of begeleidde online mogelijkheden voor denksporten. Ook een demonstratie of simultaan behoort tot de mogelijkheden.

 • Het verzorgen van (twee-)wekelijkse denksportactiviteiten.  

 • Maatwerk; op basis van gesprekken kan er maatwerk geboden worden en kunnen allerlei wensen en vereisten rondom denksportactiviteiten besproken worden.

                                 Klik hieronder op de poster voor volledige weergave:

E-mailen
Bellen
Info