Denksportdocent van den Akker: denksport op maat voor jong én oud(er)

Maandelijkse blog

Op deze pagina zal vanaf januari 2022 maandelijks een blog komen met een update van de laatste ontwikkelingen rondom mijn eenmanszaak. Op deze manier wil ik jullie als lezers, bezoekers, betrokkenen en (mogelijk) geïnteresseerden een inkijkje geven in wat de mogelijkheden, ervaringen en ontwikkelingen zijn van mij als denksportdocent van den Akker. Voel je vrij om met mij in gesprek te raken over dingen die je leest, hoort of vragen/opmerkingen die je hebt. Neem contact op of laat een bericht achter in 'gastenboek' ("over de denksportdocent"). 

September 2021
Vanaf 1 september heb ik besloten mij volledig te focussen op mijn eigen eenmanszaak. Ik heb bewust de keuze gemaakt om vanaf nu al mijn energie te richten op het laten slagen van mijn eigen bedrijf en om zoveel mogelijk mensen, zo leuk mogelijk kennis te laten maken met het mooie van denksporten!
Dit zeg ik nu wel, maar het is/was echt een spannende en moeilijke beslissing. Het restant van mijn opleiding en alle zekerheid gaan de deur uit en ik ga echt zo hard mogelijk werken om dit tot een succes te maken. NA deze beslissing volgen wederom twijfels op persoonlijk vlak en in het algemeen; doe ik er verstandig aan, bezit ik wel de benodigde kwaliteiten om een eigen bedrijf op poten te zetten en te runnen? Is er wel vraag naar (betaalde) denksportactiviteiten? Kan ik hiermee voorzien in mijn eigen levensonderhoud? Wat moet ik allemaal doen, waar moet ik mij op richten, waar moet ik mee beginnen? 
Al gauw lijkt er schot te zitten in de ontwikkelingen. Ik raak in gesprek met de gemeente Culemborg, met scholen en met de landelijke dambond. Dit klinkt mooi, maar wat betekent dit in de praktijk? Wanneer kan ik starten, hoeveel uur per week en hoeveel gaat dit opleveren?? Ik heb in augustus wel wat activiteiten in september afgesproken, maar niet genoeg om de huur te betalen en om in mijn levensonderhoud te voorzien. Dit neem ik voor lief voor nu. Samen met mijn vriendin maak ik een plan voor wat ik wil. Verder praat ik veel met mensen over mogelijkheden en kansen. Ook woon ik een bijeenkomst bij van lokale damverenigingen en kijk ik naar een eerder aangelegd scholenbestand in de regio. Vervolgens moet ik relevant materiaal regelen/maken om in te zetten tijdens de lessen, prijzen regelen, workshops voorbereiden en geven, de administratie doen, een CRM opzetten en mijn (social) media updaten. Er is echt zoveel te doen!
E-mailen
Bellen
Info